Biografija

Prica o Aureus bendu počela je jos juna 2000. godine. Nastao je kao troclani sastav, da bi godinu dana kasnije bila realizovana ideja o velikom bendu kakav je i dan danas. Kroz Aureus je prošlo dosta dobrih i poznatih muzičara, koji su svojim muziciranjem konstantno unapređivali sve segmente u domenu zajednickog rada.

Bend aktivno nastupa na mnogobrojnim partijima različitog tipa. Pored klubskih svirki, svadbi, matura, rođendana, tu su i gostovanja u mnogim televizijskim emisijama kao prateći bend poznatim estradnim ličnostima. Godine 2007. dolazi do saradnje sa Gocom Tržan, da bi nakon toga postali njen prateći bend i 2009. odsvirali njen solisticki koncert u Sava Centru. Paralelno sa tim se putuje po zemlji i inostranstvu, gde je odsvirano dosta koncerata, kompanijskih proslava, privatnih žurki, svadbi i venčanja.

Aureus Bend

Osnovni cilj Aureus benda je da se tokom svirke publici priušti što prijatnija atmosfera, kao i velika količina energije. Najviše pažnje poklanja ORIGINALNOJ interpretaciji i aranžmanima koji ih oslikavaju kao profesionalce kojima je dobra svirka i reakcija publike sve.

REPERTOAR benda je raznovrstan, od popularnih, svima poznatih stranih kompozicija, preko zabavne domaće, do narodne i starogradske muzike, uvek će se naći pesma za svačiji ukus. Energično izvođenje, uz kvalitetno ozvučenje, dopunjeno vizuelnim efektima, ključ je za dobru atmosferu na Vašim proslavama.

U zavisnosti od same prilike, ambijenta i raspoloženja publike pred kojom nastupamo, pažljivo smo odabrali repertoar različitih muzičkih žanrova i izvođača:

STRANI POP-ROCK, DISCO: Adele, L. Kravitz, Simply Red, Sade, Jamiroquai, Sting, Rihanna, Jennifer Lopez, Maroon 5, Amy Winehouse, David Guetta, Vaya Con Dios, Michael Jackson, Tina Turner, Savage Garden…

DOMAĆI POP-ROCK: Piloti, Sergej Ćetković, Vlado Georgiev, Oliver Dragojević, YU grupa, Zdravko Čolić, Dino Dvornik, Parni valjak, EKV, Partibrejkersi, Nina Badrić, Aleksandra Radović, Zana, Negativ, Goca Tržan, Tap 011...

NARODNA, STAROGRADSKA: Miroslav Ilić,Toma Zdravković,Tozovac, Haris Džinović, Željko Samardžić, Zvonko Bogdan, Ana Bekuta, Lepa Brena, Gordana Stojičević, Silvana Armenulić, Dragana Mirković, Vesna Zmijanac…